Състезател от Гърция спечели Fantastico Open 100

Близо 100 състезатели от България, Гърция и Македония премериха сили в юбилейното 100-тно издание на боулинг турнира Fantastico Open. След оспорвана надпревара купата в група А грабна Никос Серелис от „Сивисидис Селект Тийм“, Гърция. „Много съм щастлив от победата. Благодаря на организаторите на турнира, на моите спонсори и на семейството си. Изненадан съм от високото ниво на игра на българските състезатели“, заяви Серелис, след като завоюва първото място елитната група. След страхотна игра на второто място зае Антоан Маринов, а на трета позиция е Руслан Василев.

След инфарктни двубои в група B първо място спечели Георги Богданов, а в група С изненадващо силна игра направи 14-годишният състезател Арсений Подлипски, който в определени моменти надмина по резултат някои от най-опитните състезатели в турнира.

Боулинг турнирът Fantastico Open е създаден преди 20 години. До този момент са участвали над 6000 състезатели от България и чужбина. Общият награден фонд надхвърля 500 000лв. Основател на турнира е Валери Николов – собственик на ФАНТАСТИКО ГРУП, част от която са и боулинг залите MegaXtreme Bowling.

„Fantastico Open е уникален турнир, защото вече 20 години успява да обедини най-добрите български състезатели в един формат“, споделя Радослав Тенчев, председател на Българската боулинг федерация.

„Беше много вълнуващо спортно събитие. Поздравления за всички участници, които се включиха! Вярвам, че този турнир е една от причините боулингът да става все по-популярен в нашата страна. За този спорт се иска концентрация и интелект. Много съм щастлива, че сме част от българската боулинг общност, към която непрекъснато се присъединяват и деца. Някои от състезателите израснаха пред очите ни. Ще продължим да предоставяме професионални условия за тренировки и състезания, които по нищо не отстъпват на световните стандарти“, сподели Теодора Дончева, организатор на събитието, което приключи в неделя в JoyStation в „Студентски град“ в София.

Използваме „бисквитки“ с цел подобряване качеството и функционалността на нашата уебстраница.