“Подай ръка” – играем боулинг с кауза на 2 и 3 декември

За четвърта поредна година популярни личности ще играят боулинг с кауза в рамките на инициативата „Подай ръка“. На 2 и 3 декември всички боулинг зали от веригата MegaXtreme Bowling ще отворят врати в подкрепа на „Федерация адаптирана физическа активност България“ (ФАФА България), която помага на деца и младежи с интелектуални затруднения да постигат спортни успехи в международни състезания.  

Основател и председател на ФАФА България е Слав Петков. Организацията е учредена през 2015 г., а от 2022 г. е национална спортна федерация, лицензирана от Министерството на младежта и спорта. В момента ФАФА България се подготвя за участие в международното състезание за спортисти със синдром на Даун “Trisome games”, което ще се проведе през март 2024 г. в Анталия, Турция. Българската делегация от ФАФА ще включва 10 атлети, които ще се състезават в 5 спортни дисциплини. Събраните от инициативата средства тази година ще бъдат предназначени за подготовка на българския отбор.

„Някои успяват, защото са предопределени, но повечето успяват, защото са решени. Не цялото общество знае, че в рамките на една много специална група от хора, тези със специални нужди, според мен „скъпоценните камъни на обществото“, намираме специални спортисти, които познават истинското значение на думите „издръжливост“ и „решителност“. През последните няколко години спортистите с интелектуални затруднения от ФАФА България спортуват много отдадено и мечтаят. Те са готови за нови успехи и вярват, че могат да се справят на предстоящото състезание в Анталия, което е с ранг на олимпиада. Повярвайте им и вие и им помогнете да сбъднат своите мечти“, споделя Слав Петков.

Официален старт на събитието ще бъде даден на 2 декември в 10:00 ч. в боулинг залата в JoyStation в кв. „Студентски град“. В подкрепа на каузата на пистите ще излязат олимпийската легенда Мария Гроздева, един от най-успешните волейболисти Евгени Иванов, певицата Керана и актьорът Филип Буков. В събитието участват телевизионните водещи на bTV Натали Трифонова и Валери Генов, както и един от гласовете на bTV Radio – Надежда Василева. Тази година първият ден от инициативата ще има състезателен характер в боулинг залата в JoyStation. На 2 декември боулинг с кауза ще играят корпоративни отбори, като най-добрите ще бъдат наградени.

„Подай ръка“ се осъществява по идея на MegaXtreme Bowling (част от ФАНТАСТИКО ГРУП), а партньори на инициативата за четвърта поредна година са bTV Media Group, bTV Radio Group и Българската боулинг федерация (ББФ).

„Подай ръка“ е една от инициативите, за които спокойно мога да кажа, че се движи изцяло от човешката добрина. Това е нещото, което ми вдъхва най-много надежда за следващите поколения и бъдещето на нашата държава – въпреки всички трудности, има добри хора в България, които винаги са готови да подадат ръка. Затова и Българска боулинг федерация отново ще подкрепи събитието. Изключително сме благодарни, че то се случва “на наш терен” и имаме възможността да вземем толкова активно участие, благодарение на страхотните ни партньори от ФАНТАСТИКО ГРУП и MegaXtreme Bowling, както и на прекрасните хора от bTV Media Group”, заяви Радослав Тенчев, председател на ББФ.

КАК ДА ПОДКРЕПИТЕ КАУЗАТА?

На 2 и 3 декември всеки, който желае да подкрепи „Федерация адаптирана физическа активност България “, може да го направи във всяка от залите MegaXtreme Bowling, като всички приходи от изиграни боулинг игри ще бъдат дарени за каузата. Ето и вариантите:

Стандартни игри по актуалния ценоразпис в MegaXtreme Bowling;

♦ Специална благотворителна игра „Подай ръка“ на цена от 10 лв./човек за една игра;

♦ Създайте корпоративен “Отбор на доброто” и участвайте в благотворителен турнир на 2 декември в JoyStation.

Таксата за участие е 300лв. на отбор с четирима участници. Необходимо е предварително записване на e-mail: mimi.stanoeva@mega-xtreme.com

Боулинг с кауза ще може да се играе в следните боулинг зали:

MegaXtreme Bowling, кв. „Студентски град“, ул. „Акад. Стефан Младенов“ №3

MegaXtreme Bowling, SkyCity Mall, кв. „Гео Милев“, ул. „Коста Лулчев“ 52

MegaXtreme Bowling, ж.к. „Люлин“ 6, бул.“ Джавахарлал Неру“ (до Silver Център)

MegaXtreme Bowling, гр. Перник, ул. „Юрий Гагарин“ №52, ФАНТАСТИКО, ет. 2

Използваме „бисквитки“ с цел подобряване качеството и функционалността на нашата уебстраница.