“ПОДАЙ РЪКА” – Играй боулинг в подкрепа на деца със специални потребности

Боулинг залите MegaXtreme Bowling отдавна са познати на световната боулинг общност. Сега обаче най-новата боулинг зала в SkyCity Mall ще стане домакин на събитие, което ще обедини изявени български спортисти и любими лица от телевизионния екран.

Мария Гроздева, Александра Жекова, Армен Назарян, Невяна Владинова, Евгени Иванов, Радослав Тенчев, спортният журналист на bTV Валери Генов и актрисата и телевизионна водеща Рая Пеева за първи път ще влязат в боулинг зала в ролята на капитани на отбори, за да подкрепят благотворителната инициатива „Подай ръка“ за набиране на средства за рехабилитация на деца със специални потребности. Те ще бъдат капитани на нашите „Отбори на доброто“, в които може да се включи всеки, който желае, но след предварително записване. Няма никакви ограничения или специални изисквания към участниците – всички са добре дошли. Професионални боулинг играчи, включително деца, които участват в официални турнири на Българската боулинг федерация, ще бъдат ментори по време на игрите.

КАУЗАТА

Таксата за участие в някой от осемте отбора е 20 лв. Събраните средства от такси, както и от всички любителски боулинг игри на 10 и 11 октомври, ще бъдат дарени целево на фондация “Деца с проблеми в развитието”.

Събраните средства от благотворителното събитие ще бъдат дарени целево на фондация „Деца с проблеми в развитието“. Неправителствената организация е основана от родители на деца с увреждания през 2006г. Основната й цел е да осигури възможност на децата със специални нужди да получат най-добрата терапевтична грижа и адекватна социална подкрепа, за да разгърнат своя потенциал. През 2009г. фондацията създава медицинския център „Деца с проблеми в развитието” за активна рехабилитация, терапевтични занимания и грижи за деца с проблеми в развитието. Фондацията ще избере деца-пациенти на центъра, които ще бъдат подпомогнати със средствата, събрани от турнира „Подай ръка“. Семействата ще бъдат избрани по предварително обявени критерии, които вече са публикувани на сайта на организацията.  https://dpkids.org/

КАК ДА ПОДКРЕПЯ КАУЗАТА

Възможностите да подкрепите каузата са две:

1. Влез в “Отбор на доброто”

Можете да станете част от „Отборите на доброто“, като заявите предвалително желанието си за участие на e-mail:  tournaments@mega-xtreme.com. Игрите с участите на

Мария Гроздева, Александра Жекова, Армен Назарян, Невяна Владинова, Евгени Иванов, Радослав Тенчев, спортният журналист на bTV Валери Генов и актрисата и телевизионна водеща Рая Пеева ще се състоят на 10 октомври (събота). Началото ще бъде дадено в 9:30 ч.

Таксата за участие в някой от осемте отбора е 20 лв. Събраните средства от такси, както и от всички любителски боулинг игри на 10 и 11 октомври, ще бъдат дарени целево на фондация “Деца с проблеми в развитието”.

2. Играй за забавление и помагай

Ако не успеете да се включите в „Отбор на доброто“, можете да играете боулинг в удобно за Вас време през целия уикенд (10 – 11 октомври). Цените на боулинг игрите ще са по официалния ценоразпис на залата. MegaXtreme Bowling ще дари всички приходи от боулинг игрите, изиграни в двата дни, в които ще се проведе баготворителната инициатива.

ДА БЪДЕМ ОТГОВОРНИ КЪМ ЗДРАВЕТО СИ

Благотворителната инициатива ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

  • На входа на боулинг залата ще се измерва телесната температурата на всички влизащи;
  • Ще бъдат осигурени предпазни шлемове и маски;
  • Ще бъдат осигурени дезинфектанти;
  • След всяка игра ще се прави дезинфекция на топките за боулинг;
  • По време на благотворителното събитие общият брой на посетителите няма да надхвърля 50% от капацитета на залата;
  • Всички участнци трябва да спазват дистанция от 1,5м.

НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ

Турнирът няма състезателен характер и се осъществява от MegaXtreme Bowling в партньорство с Българската боулинг федерация, инициативата „Нестле за Живей Активно!“ и с медийната подкрепа на bTV Media Group, като част от социално отговорния проект „Добрият пример“. 

ОЧАКВАМЕ ВИ!

https://www.facebook.com/megaxtremebowling/posts/4523033601101878
https://www.facebook.com/megaxtremebowling/posts/1060788037675780

Използваме „бисквитки“ с цел подобряване качеството и функционалността на нашата уебстраница.