Над 40 000 лв. в подкрепа на ФАФА България от инициативата „Подай ръка“

40 426.84 лв. събра благотворителната инициатива „Подай ръка“ в подкрепа на „Федерация адаптирана физическа активност“ (ФАФА България). Организацията работи с деца и младежи с интелектуални затруднения, които вече имат значими успехи в елитни международни турнири. Инициативата „Подай ръка“ се провежда за четвърта поредна година в залите от веригата MegaXtreme Bowling (собственост на ФАНТАСТИКО ГРУП) в партньорство с bTV Media Group, bTV Radio Group и Българската боулинг федерация.

Каузата беше подкрепена от близо 100 корпоративни отбора, както и стотици индивидуални участници. Боулинг с кауза играха олимпийската легенда Мария Гроздева, един от най-успешните български волейболисти Евгени Иванов, актьорът Филип Буков, телевизионните водещи Натали Трифонова и Валери Генов, радиоводещата Надежда Василева, боулинг състезатели. Инициативата подкрепи и певицата Керана. Водещ на събитието беше Диляна Попова, а при откриването всички участници бяха приветствани от 19-годишния Боян Вандов – бронзов медалист от състезание за хора със Синдром на Даун в Аржентина. На турнира присъстваха атлети от ФАФА България и техните родители.

„Никой не постига успех без да признае помощта на другите, защото най-голямото чудо на Бог е да дава възможност на обикновените хора да правят необикновени неща! Мили спортни приятели, благодарим, че дадохте възможност на тези обикновени деца да направят нещо необикновено!“, заяви Слав Петков, председател на ФАФА България, след края на благотворителния боулинг турнир, провел се през изминалия уикенд.

ФАФА България е учредена през 2015 г., а от 2022 г. е национална спортна федерация, лицензирана от Министерството на младежта и спорта. В момента част от атлетите на ФАФА България се подготвят за участие в международното състезание за спортисти със синдром на Даун “Trisome games”, което ще се проведе през март 2024 г. в Анталия, Турция. Българската делегация ще включва 10 атлети, които ще се състезават в 5 спортни дисциплини. Събраните от инициативата средства тази година ще подпомогнат подготовката на българите.

„От създаването си инициативата „Подай ръка“ подкрепя деца със специални потребности. Партньорството ни с ФАФА България датира отдавна и сме много щастливи, че тази година тяхната кауза беше припозната от много наши партньори, на които сме истински признателни. „Подай ръка“ е част от най-голямата ни социално отговорна инициатива „ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ“, която осъществяваме под мотото „Успехът е там, където сме заедно“. Точно това доказаха всички, които се забавляваха на пистите на MegaXtreme Bowling и подкрепиха Слав Петков и неговите атлети“, заяви Диана Йорданова, директор „Корпоративни комуникации“ във ФАНТАСТИКО ГРУП.

Тази година събитието имаше състезателен характер. Всички състезатели на пистите на боулинг залата в JoyStation в кв. „Студентски град“ получиха медали, а най-добрите в 5-те серии бяха отличени с купи.

Използваме „бисквитки“ с цел подобряване качеството и функционалността на нашата уебстраница.