Над 14 000 лв. за деца със специални потребности събра инициативата „ПОДАЙ РЪКА“

Над 14 000 лв. в подкрепа на деца със специални потребности събра инициативата „Подай ръка“, която се проведе този уикенд в боулинг залата MegaXtreme Bowling в столичния търговски център SkyCity Mall.

Изявени български спортисти и любими лица от телевизионния екран се включиха в благотворителното събитие. Мария Гроздева, Александра Жекова, Невяна Владинова, Евгени Иванов, Радослав Тенчев, спортният журналист на bTV Валери Генов и актрисата и телевизионна водеща Рая Пеева за първи път влязоха в боулинг залата в ролята на капитани на „Отбори на доброто“. Десетки се включиха в техните отбори, за да подкрепят каузата. В рамките на турнира бяха изиграни над 150 боулинг игри, като в първите серии състезателите бяха допълнително мотивирани и от талисмана на проекта „Добрият пример“ – Зеленко.

„Организирала съм много турнири, но нито един не е бил толкова специален. Някои от участниците се срещаха с боулинга за първи път. През цялото време професионалните състезатели от Българската боулинг федерация бяха с нас, включително децата и младежите от спортните клубове по боулинг. Инициативата продължи през целия уикенд, като част от капитаните на отбори се включиха със своите семейства. Почти целият екип от столична адвокатска кантора също подкрепи каузата. Един от участниците закупи златна карта за боулинг на стойност 900лв., а много от посетителите направиха и дарения в поставена за целта кутия. Огромно благодаря на всички тези хора с големи сърца!“, заяви Теодора Дончева – основен организатор на боулинг турнири в MegaXtreme Bowling.  

Общите приходи от игрите и от дарения са 14 137лв. Средствата ще бъдат дарени на фондация „Деца с проблеми в развитието“ за рехабилитация на деца със специални потребности.

Благотворителната инициатива беше реализирана в партньорство с Българската боулинг федерация, инициативата „Нестле за Живей Активно!“ и с медийната подкрепа на bTV, като част от социално отговорния проект „Добрият пример“. 

Използваме „бисквитки“ с цел подобряване качеството и функционалността на нашата уебстраница.