ЕМОЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ДЕЦА И ТИЙНЕЙДЖЪРИ С ИЗЯВЕНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ ПО БОУЛИНГ

Близо 100 деца и тийнейджъри се включиха в „Уикенд за Боулинг Шампиони“, който се проведе в MegaXtreme Bowling в JoyStation в кв. „Студентски град“. Събитието събра най-добрите български състезатели по боулинг, които показаха тънкостите в спорта на подрастващите. Треньорите демонстрираха различни техники на игра, показаха как изглежда сърцевината на топката за боулинг и как се пробиват топките на професионалните състезатели.

„Щастливи сме, че реализирахме тази инициатива, защото България има изявени състезатели, които могат да предадат опита и уменията си на младите. Огромно удовлетворение за нас е това, че имаше деца, които пожелаха да продължат да играят във втората и третата серия, а някои дори се включиха в игрите два последователни дни. Вярвам, че част от тях са бъдещи професионални състезатели“, заяви Радослав Тенчев, председател на Управителния съвет на Българска боулинг федерация. Той благодари на всички състезатели, които се включиха в събитието, сред които бяха носителите на редица титли Марина Стефанова, Мариана Метексинова, Диан Динев, Пламен Станчев, Явор Миланов, Любен Левичаров.

Българската боулинг федерация и MegaXtreme Bowling ще продължат инициативата, за да привлекат още млади таланти в света на боулинга. Междувременно в боулинг залата в JoyStation вече се провеждат тренировки два пъти седмично – понеделник и сряда.

За повече информация и записване: tournament@joystation.bg

тел:. 0894 777 474

Използваме „бисквитки“ с цел подобряване качеството и функционалността на нашата уебстраница.