Безплатни тренировки за деца с носители на републикански титли по боулинг

Едни от най-изявените български боулинг състезатели ще проведат серия от безплатни тренировки по боулинг в MegaXtreme Bowling в JoyStation в столичния „Студентски град“ на 03 – 04 юли. „Уикендът за боулинг шампиони“ е уикенд на отворени врати за деца и младежи на възраст от 8 до 18 години.

„Уикендът за боулинг шампиони“ започва на 03 юли от 10.00ч. Всеки професионален състезател ще проведе по 3 групови тренировки с начални часове съответно: 10.00ч., 12.00ч. и 14.00ч. Всички желаещи да се включат трябва да се запишат на e-mail: opendays@joystation.bg

Професионалните състезатели ще разкрият защо пистите трябва да се покриват със специално масло и защо всеки състезател трябва да има персонална топка. Само в „Уикенда за боулинг шампиони“ гостите ще могат да видят как дрилър пробива дупки на топка за боулинг, така че те да пасват точно на размера на пръстите на състезателя. Боулърите ще покажат различни техники за игра, участниците ще могат да изиграят по няколко игри напълно безплатно, а накрая ще получат специални изненади, независимо от представянето си на пистата.

Боулингът е игра за забавление и спорт без възрастови ограничения. Подобрява концентрацията и координацията на движенията, укрепва мускулите на цялото тяло и е прекрасен начин за релаксиране. В състезанията един срещу друг се изправят деца и 90-годишни състезатели. Само преди дни 12-годишната София Стоянова от боулинг клуб “Академик – ВВ” спечели Група Б на Гранд финала на турнира “Фантастико Оупън”.

„България има изключителни състезатели, които участват в републикански и международни турнири, а постижения като това на София наистина ни карат да се гордеем. Ще бъдем истински щастливи да покажем на децата колко вълнуваща игра е боулингът и колко много позитивни емоции изживяваме на пистата. Аз самият обожавам компютърните игри, моята работа е да създавам игри за различни платформи по целия свят, но нищо не може да се сравни с истинската емоция и играта на живо“, сподели председателят на Управителния съвет на Българската Боулинг Федерация Радослав Тенчев.

Използваме „бисквитки“ с цел подобряване качеството и функционалността на нашата уебстраница.