Елитът в боулинга се събира за Fantastico Open 100

Най-добрите състезатели по боулинг ще премерят сили в историческото 100-тно издание на турнира Fantastico Open. Спортното събитие ще започне на 14 март в MegaXtreme Bowling в JoyStation, а големите победители ще са ясни след финала на 20 март.

Боулинг турнира е създаден преди 20 години. До този момент са участвали над 6000 състезатели от България и чужбина. Общият награден фонд надхвърля 500 000лв. Основател на Fantastico Open е Валери Николов – собственик на ФАНТАСТИКО ГРУП, част от която са и боулинг залите MegaXtreme Bowling.

„Fantastico Open е уникален турнир, защото вече 20 години успява да обедини най-добрите български състезатели в един формат. Юбилейното 100-тно издание ще бъде едно незабравимо изживяване за всички. С най-голямо удоволствие ще взема участие в турнира и съм сигурен, че и резултатите ще бъдат нещо, което не трябва да се пропуска“, споделя Радослав Тенчев, председател на Българската боулинг федерация.

Желание за участие вече са заявили състезатели от цялата страна, както и боуъри от Гърция и Румъния. Наградният фонд е 5000лв. „Много се вълнуваме преди юбилейното събитие. За нас това е исторически момент. Очакваме над 100 състезатели. Подготвяме се и каним всички фенове на този уникален спорт да споделят с нас емоциите, които предстоят на пистите“, заяви Теодора Дончева, организатор на събитието.

В турнира могат да участват, както картотекирани състезатели, така и играчи с по-малък опит, които могат да се включат в група С или B.

We use technologies such as cookies to personalise the website, for user rating systems, etc.