За нас

Боулинг, електронни игри, неповторими преживявания

Боулинг Mega Xtreme

Дългогодишна страст към боулинга

През 2003 г. един малък екип, сплотен от общата страст към боулинга, поставя началото на марката "Mega Xtreme" и първата зала от веригата в Студентски град, София. Поставено е и началото на дългогодишното ни партньорство с QubicaAMF – американски иноватор в областта на боулинг технологиите. Висококласното оборудване в залите ни вдига летвата в спорта и поставя "Mega Xtreme" на картата на международните боулинг турнири.

За няколко години "Mega Xtreme" се превръща в най-успешната верига боулинг зали в България. Втора и трета локация отварят съответно в Люлин и Sky City Mall в кв. Гео Милев.

Десет години след началото на бранда, през 2013 г. в клуб „Joy Station“ в Студентски град отваря обновена най-голямата за времето си боулинг зала в България с 20 писти. Именно тази зала се превръща в организатор и домакин на Sofia International Open – турнир от официалния календар на международната боулинг федерация WTBA с награден фонд 55 000 евро.

В комплекс „Joy Station“ можете да намерите и първия в страната професионален боулинг магазин Pro-Shop, където да се консултирате и да закупите пълно професионално оборудване за боулинг, както и аксесоари за билярд и дартс – кегли, топки, щеки, стрели, облекло и други. Магазинът разполага и с работилница със специални машини за “дрилинг” на топките за боулинг, които се превръщат в “лично оръжие” на всеки играч.

Професионални изисквания и Mega Xtreme оборудване:

1. Задължителна е играта на боулинг със специализирани обувки. Обувките се предоставят на рецепцията за безплатно използване на всеки играч и се връщат при приключване на играта. Налични са обувки с европейски номера (от 24 до 52), както и американски.

2. За да е приятна и успешна играта, трябва да изберете подходяща топка.

Тежестта на топките е обозначена в английски фунтове (lb) върху самите тях.

Същите се различават и по цветове.

6 – 7 lb* – детски топки (електриково зелена, розова). Дават се на рецепцията само на деца;

8 – 11 lb – дамски топки (оранжева, лилава, червена, синя);

12 – 16 lb – мъжки топки (зелена, електриково жълта, оранжева, тъмно синя, мастилено лилава).

* lb – фунт (1 фунт = 453 гр.)

В случай на щети върху топка в резултат от игра с неподходяща такава, на играча ще бъде наложена глоба в размер на 200 лв.

Консултирайте се с администраторите на рецепцията, за да изберете правилната топка.

3. Забранена е консумацията в храна на пистите или в непосредствена близост до тях.

4. Фал линията не трябва да се настъпва. В случай, че се подхлъзнете и паднете на пистата е необходимо незабавно да преобуете обувките си. Замърсените обувки ще попречат на по-нататъшната игра.

5. Играчът от дясната страна винаги е с предимство да хвърля пръв, ако вече е стъпил на пистата. Бъдете толерантни и го изчакайте, така играта ще бъде по-приятна за всички.

Очакваме Ви!

0
0
0